Østerriksk riesling i toppklassen

Østerriksk riesling i toppklassen

Riesling fra Wachau utfordrer tyskernes beste på mange måter. Disse er gnistrende gode.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Pichler-Krutzler Riesling Loibenberg 2010 (2757) er en imponerende, kompleks og mineralsk hvitvin med svært godt lagringspotensial. Med 9,4 gram syre har den en helt utrolig friskhet. Druene til denne vinen ble høstet så sent som 6. november, men vinen bærer overhodet ikke preg av overmoden frukt. Heller tvert om.

Himmelsk allerede

Pichler-Krutzler Riesling Wunderburg 2010 (2758)  er høstet like sent, har enda høyere syre, men også litt mer restsukker. Den har dessuten mer sødme og aroma i frukten. Også den har en stor framtid, men smaker himmelsk allerede til gode retter med enten sjømat eller lyst kjøtt.

Forskjellen på de to ligger ikke uventet i mikroklimaet. Wachaus bratte skråninger ned mot Donau gir perfekte forhold for vin med personlighet. Så betydningsfullt er dette landskapet at det er en del av Unescos verdensarv.

Les mer om Wachau

Loibenberg er den mest berømte av de to. Allerede på 1200-tallet var vinmarken anerkjent som en av de fremste i hele Østerrike. Den er for øvrig den største sammenhengende vinmarken i Wachau. Det steinete jordsmonnet dominert av gneis hever seg fra 250-380 m.o.h. og den sørvendte beliggenheten akkurat der elva gjør en østlig sving, sikrer at dette er den varmeste vinmarken i Wachau. Resultatet er rieslinger med stor kraft.

Bare håndarbeid

Wunderburg har også perfekt beliggenhet med et litt kjøligere klima på grunn av nærheten til skogen. Den ligger litt lavere i landskapet, men har også de karakteristiske steinterrassene som fordrer 100 prosent håndarbeid.

Pichler-Krutzler er et resultat av at to unge vinkyndige etablerte sin egen geskjeft i 2006 i Wachau. Elisabeth Pichler kom fra den kjente vinfamilien i Wachau og Erich Krutzler fra Weingut Krutzler i Burgenland.

Paret har et godt utvalg av viner, både fra Wachau og Burgenland.

Også grünere

For mer umiddelbar nytelse er Pichler-Krutzler Riesling Trum 2010 (94786) et godt valg. Topp til sushi takket være sin gode ferske fruktighet. Og deres grünere er vel verd å teste ut.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pichler-Krutzler Loibenberg Riesling 2011

Produsent:
Pichler-Krutzler
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
369,90 kr
Varenummer:
275701
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Pichler-Krutzler Wunderburg Riesling 2011

Produsent:
Pichler-Krutzler
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
275801
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen