Dagens rett

Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella

Sugen på pizza, men dårlig tid? Da er dette løsningen

Sugen på pizza, men dårlig tid? Da er dette løsningen

Når kyllingen pakkes inn i mozzarella og tomat blir den ekstra saftig og god og når den serveres på ristet landbrød, blir dette en god erstatning for pizza.
04 Desember 2024 - 00:00

Mesteparten av mozzarellaen som brukes her til lands er industrielt framstilt. Den gjør akkurat det den skal, smelter når den utsettes for høy temperatur, men ikke så mye mer.  Som i denne hverdagslige oppskriften. 

Siden ekte mozzarella er den absolutte ferskvare, med veldig kort holdbarhet, og at det er forbundet med ekstra innsats å få tak i the real thing, er det lett å forstå at man ender opp med industriversjonen. 

Men at det finnes alternativer er viktig å vite om. Derfor deler vi denne hemmeligheten med deg. Får du først smaken av Osteverkstedets mozzarella, er du solgt. 

Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella

Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella

Fremgangsmåte

  1. Ha litt olje på to ark bakepapir og legg kyllingfiletene mellom de to arkene. Bank kyllingfiletene lett ut til ca. 1 cm tykkelse.
  2. Legg filetene i en plastpose og hell over marinaden.
  3. La filetene ligge en stund i marinaden slik at det får trukket til seg godt med smak - gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.
  4. Legg filetene i en ildfast form eller langpanne og legg på skiver med mozzarella og tomater.
  5. Dryss over finsnittet vårløk og stek filetene på 200 grader ca. 15 minutter.
  6. Kyllingfiletene serveres på en skive landbrød sammen med frisk salat og søt chilisaus.

Urtemarinade er fint

Her finner du alle våre marinader

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her