Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella
Foto: Astrid Hals

Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella

Pakk inn kyllingen i mozzarella og tomat, og server den på ristet landbrød. God erstatning for pizza.

Fremgangsmåte

  1. Ha litt olje på to ark bakepapir og legg kyllingfiletene mellom de to arkene. Bank kyllingfiletene lett ut til ca. 1 cm tykkelse.
  2. Legg filetene i en plastpose og hell over marinaden.
  3. La filetene ligge en stund i marinaden slik at det får trukket til seg godt med smak - gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.
  4. Legg filetene i en ildfast form eller langpanne og legg på skiver med mozzarella og tomater.
  5. Dryss over finsnittet vårløk og stek filetene på 200 grader ca. 15 minutter.
  6. Kyllingfiletene serveres på en skive landbrød sammen med frisk salat og søt chilisaus.

Urtemarinade er fint

Her finner du alle våre marinader

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her