Øvrig musserende

Redaksjonen
30 August 2007 - 15:40

God champagne er det alltid plass til. Ruinart Blanc de Blancs er god men koster sine kroner. Drappier derimot gir veldig mye bobler for pengene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig musserende

÷ (90p)
Ruinart Blanc de Blancs Brut
Ruinart
Frankrike - Champagne
33810 Vectura - kr 400,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Ung lys grønngul. Flott rik duft med fine chardonnaytoner.
Smak: Elegant anslag, epler, sitrus, mineraler, brødbakst og kjeks som mest fremtredende, flott mousse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, hvit fisk med kremet saus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og moden champagne som er deilig nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (89p)
Drappier Brut Nature
André et Michel Drappier
Frankrike - Champagne
41256 Cuveco - kr 249,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gammelt gull. God duft av røde epler, sitrus, mineraler og brød.
Smak: Fast anslag, flott mousse, god tørrhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround skalldyr med fet saus.
Vurdering: En knusktørr champagne som vil utvikle seg videre i fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Lanson Rosé Label, Brut
Lanson
Frankrike - Champagne
6407 Cuveco - kr 349,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys rødoransje. Fin duft med god fruktighet.
Smak: Deilig leskende anslag, fint innslag av markjordbær, noe mousse, små bobler, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, grillet fisk, ikke for kraftig saus.
Vurdering: En behagelig rosé champagne som er best innen et år eller to. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Kriter Blanc de Blancs, Brut
G. Kriter
Frankrike - Bourgogne
34237 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys ung grønngul. Lett fruktig duft med noe grønne aromaer.
Smak: Følger duften, fin mousse, god tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig prisgunstig musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Ugni Blanc, 25% Chardonnay, 5% Chenin Blanc/Clairette/Auxerrois
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Giró Ribot Tendencias Extra Brut
Giró Ribot
Spania - Penedès
15426 Cuveco - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Lett fruktig duft med noe tropisk preg.
Smak: Saftig anslag, noe mousse i midten, mangler noe spenst. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Skulle hatt bedre syre, men ellers grei nok. Nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 50% Macabeo, 30% Xarel-lo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her