Pannekaker med linser og bacon

Det er ingen grunn til å bare servere pannekaker i helgene. Lag denne fristende retten med grove pannekaker, og du har en flott hverdagsmiddag.
Redaksjonen
23 November 2009 - 02:00

De fleste forbinder nok pannekaker med noe søtt, men i flere land spiser de pannekaker med salt fyll.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fylte pannekaker med linser og bacon

Fylte pannekaker med linser og bacon

Fremgangsmåte

  1. Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.
  2. Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
  3. Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.
  4. Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
  5. Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).
  6. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  7. Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
  8. Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.

Flere herlige oppskrifter på pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Så enkelt lager du pannekaker

Så enkelt lager du pannekaker

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  2. Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.
  3. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør.
  4. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.
  5. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
  6. Server pannekaken med sukker, syltetøy eller med salt fyll.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pannestekt skrei med tomat og løk
Dagens rett

Pannestekt skrei med tomat og løk

Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her