Dagens rett

Pannekaker med linser og bacon

Det er ingen grunn til å bare servere pannekaker i helgene. Lag denne fristende retten med grove pannekaker, og du har en flott hverdagsmiddag.

De fleste forbinder nok pannekaker med noe søtt, men i flere land spiser de pannekaker med salt fyll.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fylte pannekaker med linser og bacon

Fremgangsmåte

Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.

Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.

Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.

Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.

Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).

La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.

Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grunnoppskrift pannekaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

0.5 ts
6 dl
4 stk
2 ss
Bytt gjerne ut fint mel med en grov melblanding
1 dl
sammalt hvete, fin
1.5 dl

Fremgangsmåte

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.

Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør.

Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.

Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
 
Server pannekaken med sukker, syltetøy eller med salt fyll.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen