Fylte pannekaker med linser og bacon
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.
Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).
La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.
Flere herlige oppskrifter på pannekaker
Se alt det god du kan bruke egg til
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Page 24 Réserve Hildegarde Blonde
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 124,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Pflüger Ambrosia Perlwein 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Moutardier Cuvée Rosé Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 396,60 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Jauma McLaren Vale Peek a boo Pet Nat
Australia
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Dievole Le Due Arbie Rosato 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget
Grunnoppskrift pannekaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør.
Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

