Dagens rett

Pannekaker med variasjoner

Det er nå mange steder absolutt siste sjanse til å plukke årets blåbær. Ta deg derfor en liten tur ut og sikre deg noen bær til dagens middag. Råvarene du benytter til pannekaker koster ikke spesielt mye, og dersom du ikke må kjøre bil til nærmeste blåbærtue, blir denne middagen svært rimelig.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pannekaker med variasjoner

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2.5 dl
0.5 ts
6 dl
3 stk

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.

Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
w Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).

w Rømme: Sammen med bær eller syltetøy smaker det ekstra godt med rømme til pannekakene.

Pannekaker kan fylles med:
w Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
w Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
w Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt løk.
w Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen. Legg pannekakene i ildfast form - dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 275 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen