Tilbudet av pasta i alle tenkelige og utenkelige former er større enn noen gang. Selvsagt kan du lage pastaen selv. Og den bredeste båndpastaen er kanskje den aller enkleste å få til.
Dagens rett
Foto: (Matprat/Astrid Hals)
I dag blir det ekstra god pasta til middag
Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.
17 November 2025 - 00:05
Pappardelle med kjøttboller i tomatsaus
Fremgangsmåte
- Bland salt, krydder, kavring og egg inn i kjøttdeigen. Rør godt.
- Kok båndspaghetti etter anvisning på pakningen.
- Form små kjøttboller med en teskje, og legg dem i kjelen sammen med pastaen. La dem trekke med de siste 3-4 minuttene av koketiden.
- Slå av vannet og tilsett tomatsausen . Bland forsiktig sammen slik at kjøttbollene ikke går i stykker.
- Server kjøttboller i pastasaus med salat og brød. Et dryss med revet parmesan smaker også godt.
Herlige retter med kjøttboller
Her er alt du behøver å vite om pasta
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
God tomatsaus
Fremgangsmåte
- Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
- Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.
- Ha i urtene og la koke fem minutter til.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå