Guide
                                                                            Påskelam oppskrifter
                Foto: (Matprat.no)
                                                Lammekoteletter med siciliansk caponata
     04 Mars 2024 - 10:50
                Lammekoteletter med siciliansk caponata
                Fremgangsmåte
- Caponata: Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt.
 - La auberginen ligge med salt i 20 minutter, gjerne i et dørslag.
 - Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm).
 - Fres dem i olivenolje i en kjele til lett brune, mens du lager resten til caponataen.
 - Vask og rens paprika, løk og stilkselleri.
 - Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune.
 - Ha deretter i kapers, eddik og sukker.
 - Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.
 - Lammekotelettene: Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek på høy varme i litt olje i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.
 
Legg kotelettene oppå caponataen, hell stekesjyen over og server godt brød ved siden av.
Tips: Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.
Her finner du mange deilige retter med lammekoteletter
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 
Forsiden akkurat nå