Guide
                                                                            Påskelam oppskrifter
                Foto: (Matprat.no)
                                                Provencalsk lammestek
     04 Mars 2024 - 10:50
                Provencalsk lammestek
                Fremgangsmåte
- Skjær poteter og tomater i skiver.
 - Bruk litt av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene.
 - Krydre med salt og pepper.
 - Legg smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
 - Finhakk persille og hvitløk og bland med griljermel.
 - 2/3 av denne blandingen blandes med litt av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyrevet ost og settes til side.
 - Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken.
 - Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 1,5-2 timer på 160 °C til termometeret viser 55 °C.
 - De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 200 °C.
 - Dryss på persille/osteblandingen og fordel litt smør i klatter.
 - Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 62 °C.
 
Vi byr på mange andre deilige retter med lammestek
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    92 POENG
 - 
                    
                    92 POENG
 - 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
Forsiden akkurat nå