Det gjelder også om du er på hytta denne helgen. Lammefrikasse lager seg stort sett selv, mens du nyter søndagen på foretrukken måte. Bare prøv denne oppskriften.
Dagens rett
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.
15 November 2025 - 00:05
Lammefrikasse
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.
- Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.
- Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rører forsiktig om.
- Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.
- Serveres med kokte poteter.
Tips: Du kan selvsagt bruke ferske grønnsaker som gulrøtter, sellerirot, broccoli eller det du liker best.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå