Det gjelder også om du er på hytta denne helgen. Lammefrikasse lager seg stort sett selv, mens du nyter søndagen på foretrukken måte. Bare prøv denne oppskriften.
Andre lammeoppskrifter har vi selvsagt også
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Lammefrikasse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.
Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.
Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.
Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.
Lær hvordan du koker din egen kraft her
Her finner du oppskrifter på raske gryteretter
Lekre gryteretter med okse- og kalvekjøtt
Flere oppskrifter på gryteretter med lam
Gryteretter som smaker av fugl
De lekreste internasjonale gryteretter
Oppskrifter på velsmakende fiskegryter
Oppskrifter på gryter med skalldyr
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Georges Reynaud Crozes-Hermitage 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 234,70 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Austmann Gamle Eirik
Norge
Volum: 0.330 Pris: 46,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Barone Ricasoli Formulae 2015
Italia
Volum: 3.000 Pris: 409,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Aja Høstløv Amber
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Trimbach Pinot Gris Réserve 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,00 Bestillingsutvalget
Foto: Matprat.no