Dagens rett

Spagetti med kylling og blåskjell

Rester av kylling og blåskjell gjør denne pastaretten litt luksuriøs
Foto: (Aperitif.no)

Rester av kylling og blåskjell gjør denne pastaretten litt luksuriøs

Noen tråder safran er kanskje det aller mest luksuriøse med denne retten som kan varieres i det uendelige med det du har i kjøleskapet.
03 Januar 2023 - 01:00

Skalldyr og pasta i kombinasjon er nærmest garantert å bli godt. I denne oppskriften kan du bruke rester av skalldyr fra helgen, om det er blåskjell, hjerteskjell eller andre skalldyr spiller mindre rolle. 

Retten blir ekstra mettende med kylling, men den er slett ikke nødvendig. Rester etter kalkunmiddagen kommer til å gjøre en super jobb i stedet. 

Safran er altså den virkelig luksusen, som ikke bare bidrar med farge (og for den kan erstattes med gurkemeie), men smaken er jo helt unik, og matcher både skalldyrene og det lyse kjøttet perfekt. 

Spagetti med kylling og blåskjell

Spagetti med kylling og blåskjell

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i passe store biter.
  2. Fres kjøttet med hvitløk og persille i olje til kjøttet er helt hvitt.
  3. Hvis du bruker ferdigstekt kylling, varmer du den lett i pannen med hvitløk og persille.
  4. Tilsett hvitvin og fløte og ha i safran (evt gurkemeie).
  5. La trekke noen minutter.
  6. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  7. Sil bort kokevannet.
  8. Bland pastaen med sausen med kyllingen og tilsett de kokte og rensende blåskjellene.

Mange deilige retter med spagetti venter på deg

Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?

Her er alt du behøver å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her