Mascarpone er en fettrik ost som gir maks melkefttkarakter til en rett. Når den brukes sammen med tomater og vermut som her, får den syrligheten den trenger og gir en fyldig saus til denne pastaretten.
Dagens rett

Foto: (luchezar)
Pasta med laks og reker på italiensk vis
Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.
22 Juli 2025 - 00:00
Pasta med laks og reker

Fremgangsmåte
- Sil væsken fra de hermetiske tomatene.
- Ha mascarpone-osten i en kjele og la den smelte ved svak varme. Tilsett tomatene og vinen.
- Bland godt og la det hele surre ved svak varme i 3 minutter. Tilsett laksen.
- Fjern kjernene i de friske tomatene og del kjøttet i terninger.
- Ta pannen vekk fra varmen og tilsett tomatterningene og dillen. Smak til med salt og pepper.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet og bland pastaen med sausen.
- Bland inn rekene, pynt med friske urter og server straks.
Her er alt du behøver å vite om pasta
Se våre andre forslag med pasta og fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Testutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå