Dagens rett

Pasta florentine - Penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Den klassiske pastaretten florentine med ostesaus og spinat trenger bare det
Foto: (JoeGough)

Den klassiske pastaretten florentine med ostesaus og spinat trenger bare det

For hvem trenger kjøtt når du har en fyldig ostesaus, sopp og spinat i pastaretten?
10 Juli 2022 - 23:00

At alt blir bedre med ostesaus er ingen overdrivelse, bare ren sannhet. 

Derfor trenger du ikke kjøtt i en pastarett som denne. Selv om pasta florentine ofte kommer med kylling, synes jeg sopp er mye bedre. Superenkelt og supergodt.

Og ostesausen kan du variere i det uendelige. De fleste har noen tørre osteskalker i kjøleskapet og de skal ikke i søpla, men i sausen. Har noen av de mugg på seg, vaske det rett og slett bort og tørk godt etterpå. Ost er en levende organisme (kanskje ikke den fra tuben), så mugg er en del av pakka. 

Blåmuggost er den edleste formen, og kan fint inngå i denne oppskriften. 

Vil du lage en annen pastarett finner du veldig mange her

Pasta florentine - penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Pasta florentine - penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Fremgangsmåte

  1. Stek soppen på middels varm panne i olje og krydre med salt og pepper.
  2. Tilsett spinaten litt etter litt slik at den "smelter", men ikke steker.
  3. Ta pannen av platen. 

Ostesaus:

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
  2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i parmesan og den andre ostesorten og rør til osten smelter.
  4. Smak til med hvit pepper og muskat.

Kok pasta etter anvisning på pakken. 

Bland sopp/spinat samt valnøtter og pasta i ostesausen og server.

Her finner du flere vegetar pastaretter

Vil du lage en annen pastarett finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her