Dagens rett Plukkfisk

Plukkfisk kan faktisk være festmat

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Lettsaltet torsk eller vanlig torsk. Sei eller lyr, noen bruker til og med klippfisk i plukkfisken. Her finnes det ingen fasit, men et godt måltid blir det.

Flere oppskrifter med denne kritthvite delikatessen

Det heter seg jo at torsk bare skal spises i måneder med r, og nå er vi allerede godt inne i en lang rekke med torskemåneder. Det gjelder derfor å kjenne sin besøkelsestid.

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Plukkfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

10 stk
2 stk
1 stk
2 ss
1 ts
Hvit saus
4 ss
1 ts
Til servering
12 stk

Fremgangsmåte

Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

Finhakk løken og skjær purreløken i så tynne skiver du kan.

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.

Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca 10 minutter, den skal være forholdsvis tykk.

Stek løken i smør til den er blank.

Ha i potetterningene og ¾ av purren.

Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Sprøstek baconet i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren.

Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

TIPS:
• Du kan selvfølgelig bytte ut litt av melken med fiskekraft.

• Noen dråper worcestershire sauce gir en fyldigere smak.

Flere herlige torskeoppskrifter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen