Drikke
Portugisiske røverkjøp

Portugisiske røverkjøp

Sandra Tavares fortsetter å levere knallgod vinvaluta i flere prisklasser.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2014 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Det er særlig fra hjemgården Quinta de Chocapalha i vinområdet Alenquer, nordvest for Lisboa, at Sandra Tavares kan tilby disse ekstra gode vinkjøpene.

God frukt er hovedingrediens

Den unnselige betegnelsen Vinho Regional Lisboa ligger ikke på den portugisiske pristoppen, for å si det mildt. Men kvaliteten står altså ikke noe tilbake for mye av det som presteres lengre nord, hvor for så vidt Sandra også lager viner i toppklassen, men de lar vi ligge denne gangen.

Les mer om Sandra Tavares

Hennes «hverdagsviner», Quinta de Chocapalha Vinha da Palha 2009 (94740)og Quinta de Chocapalha Mar de Lisboa 2011 (9953), er begge saftige fyldige viner med god frukt og integrert eik.

Douro-druer for fasthet

Mens den første har Alenquer-områdets mest utbredte drue, castelão, som hovedingrediens, er den andre mer i tråd med Sandras ønske om å modernisere områdets uttrykk i kombinasjon med hennes erfaring fra Douro. Her har Douro-druene touriga nacional og franca fått selskap av tinta roriz (tempranillo) og noe syrah.

Les mer om Douro-druene

Det gir en litt fastere stil, men fortsatt snakker vi om en saftig allrounder som ikke skal lagres, men som på lik linje med den andre holder fint noen år. Selv åpnet jeg for kort tid tilbake en flaske av en annen av hennes rimelige viner i 2005-årgang, og den var fortsatt like frisk og god seks år etter innkjøp.

Syrlig skogsbærpreg

Men det er når vi kommer opp på enkeltvinmarksviner, at det virkelig begynner å svinge. Quinta de Chocapalha Vinha Mãe 2009 (9948)har overtatt for Chocapalha Reserva, men har byttet ut tinta roriz til fordel for syrah. Resultatet er en fast, frisk og svært lovende vin med flott syrlig skogsbærpreg.

Den overgås av CH by Chocapalha 2010 (9949)som representerer det maksimale Sandra klarer å hente ut av familieeiendommen. Kompleks og rik med stor munnfølelse og flott lengde. En vin som konkurrerer med Sandras tørre Douro-viner, så er den også laget av touriga nacional alene, en drue hun har virkelig kustus på.

Topp chardonnay

Selv om Sandra holder seg til portugisiske tradisjoner, leker hun seg også med andre druer. Som Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon 2011 (9950)og Quinta de Chocapalha Reserva Branco 2011 (9951), noe hun gjør riktig så godt.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Quinta de Chocapalha Reserva Branco 2011 (9951)

Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon 2011 (9950)

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi steinbit en runde i chili- og sitronmarinade og bli overrasket
Dagens rett

Gi steinbit en runde i chili- og sitronmarinade og bli overrasket

Hot og herlig - steinbiten tåler ganske mye når det gjelder marinader og behandling, prøv bare selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her