Prosecco 2008

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 16:04

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Prosecco

(85p)
Bosco di Gica Prosecco di Valdobbiadene Brut
Adriano Adami
Italia - Veneto
VSD - ca. kr 145,00 (75cl)
Kun Horeca
WineTailor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Innbydende duft av pærer, epler og sitrus.
Smak: Friskt anslag, veldig harmonisk med god tørrhet utover, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig korrekt prosecco. Meget godt kjøp. 85 p (UÅ) (06.11.08)
(85p)
De Stefani Prosecco Metodo Zero
De Stefani
Italia - Veneto
60966 Vectura - kr 157,70 (75cl)
Bestillingsutvalg
ProVino
Farge og duft: Lys gulgrønn. Delikat duft med moden gul frukt, litchi og pære, samt snev av brød.
Smak: Fruktig anslag, god mousse, god syre og frukt, tørr og frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En utpreget fruktig og lettdrikkelig prosecco. Godt kjøp. 85 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
(84p)
Masottina Prosecco Spumante Extra Dry
Masottina
Italia - Veneto
49356 VSD - kr 119,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Lys gul. Frisk god duft av epler, pærer og melon.
Smak: Friskt anslag, god mousse, en del sødme, sitter godt, ganske elegant finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En tiltalende prosecco som er best innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
(84p)
Pasqua Spumante Prosecco Valdobbiadene Brut
Pasqua
Italia - Veneto
49965 VSD - kr 126,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Ung lys gul. Frisk og elegant duft med mineraltoner, pære og noe sitrus.
Smak: Følger duften, saftig, kanskje litt harde bobler, men bra, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En god prosecco. Nå. Godt kjøp. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 11,5 % vol.
Bestill her:
÷ (83p)
Argeo Prosecco Spumante
Ruggeri & C.
Italia - Veneto
42829 Cuveco - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft av epler og blomster.
Smak: Saftig anslag, myk mousse, fast frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En frisk og behagelig prosecco. Nå. Godt kjøp. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco, verdiso, perera
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
÷ (83p)
Ruggeri Prosecco Frizzante
Ruggeri
Italia - Veneto
50127 Cuveco - kr 124,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys gul. Fruktig lett duft med noe pære og mineraler.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme i midten, myke bobler, tørr og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Et godt alternativ for den som ikke liker for mye bobler og en ikke for tørr musserende. Nå. Vel verd prisen. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
÷ (83p)
Masottina Prosecco Spumante Extra Dry
Masottina
Italia - Veneto
49356 VSD - kr 38,00 (20cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft av gule epler, tropisk frukt.
Smak: Fruktig anslag, følger duften, moden stil, bløt syre, sitter likevel godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En lettlikendes prosecco som er best nå. Godt kjøp. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
÷ (82p)
Quartese Ruggeri Prosecco
Ruggeri
Italia - Veneto
50126 Cuveco - kr 139,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys gul. Fruktig duft en del epler, tutti frutti og blomster.
Smak: Fruktig anslag, en del grønne epler samt mye blomster, bra syre, litt store bobler, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En parfymert musserende som kan oppleves litt spesiell. Nå. Verd prisen. 82 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
÷ (81p)
Maschio Prosecco Extra Dry
Cant. Maschio
Italia - Veneto
44949 VSD - kr 109,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Saga Wine
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren fruktig duft med noe sødme og snev av sukkertøy.
Smak: Fruktig anslag, noe sødme, litt store bobler, fruktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig prosecco. Nå. Vel verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
+ (79p)
Casabianca Prosecco
Venegazzu
Italia - Veneto
56721Cuveco - kr 106,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gulgrønn. Enkel men ren duft.
Smak: Saftig anslag, ok mousse og syre, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En enkel men lettdrikkelig prosecco. Nå. Verd prisen. 79 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
+ (79p)
Gancia Prosecco
Fratelli Gancia
Italia - Veneto
55008 Cuveco - kr 120,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Lys gul. Frisk lett duft med søte druer og noe blomster.
Smak: God syre, snille bobler, fruktig i midten, en del sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En lett sødmefylt prosecco for den som liker det. Nå. Verd prisen. 79 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
+ (77p)
Vidoro Prosecco Millesimato 2007
Spumanti Dal Din
Italia - Veneto
44244 Bakken Vin & Gourmet - kr 149,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren fruktig duft med mye litchi og noe sukkertøy.
Smak: Følger duften, litt syntetisk stil, men god friskhet, sitter en stund. (2007)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En enkel men ren prosecco. Nå. Knapt verd prisen. 77 p (2007) (06.11.08)
Laget av: 100% prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:
(76p)
Prosecco 2 Go
Binderer St. Ursula
Italia - Veneto
56675 Vectura - kr 29,90 (20cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gul med grønt. Parfymert duft med blomster, grønne toner og pærer.
Smak: Fruktig anslag, moden stil, ok mousse, litt emmen finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Litt vel moden. Nå. Knapt verd prisen. 76 p (UÅ) (06.11.08)
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:
(75p)
Casabianca Prosecco di Valdobbiadene, brut
Casa Bianca
Italia - Veneto
14003 Cuveco - kr 112,50 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Grønngul. Frisk duft, grønne toner.
Smak: Stor mousse i anslaget, veldig syntetisk frukt, en del sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig enkel musserende, men likevel ren. Nå. 75 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% prosecco
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her