Rosé og Lambrusco

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 15:01

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rosé og Lambrusco

+ (87p)
Ferrari Brut Rosé
Fratelli Lunelli
Italia - Trentino-Alto Adige
44164 VSD - kr 265,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys rosa. Elegant duft med fint lagringspreg, villbringebær, sitrus og krydder.
Smak: Saftig anslag, fint preg av røde bær, fin mousse, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, forretter med spekeskinke.
Vurdering: En flott musserende. Best innen et par år. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 60% pinot noir, 40% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
De Stefani Rosé Gran Cuvée Metodo Zero
De Stefani
Italia - Veneto
Vectura - ca. kr 146,50 (75cl)
Kun Horeca
ProVino
Farge og duft: Lys rød. Flott duft av røde hagebær samt litt tuttifrutti.
Smak: Bløtt anslag, godt skum, likevel myk og behagelig, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En musserende mange vil like. Innen et år. Godt kjøp. 85 p (UÅ) (06.11.08)

(84p)
Ruggeri Rose di Pinot Brut
Ruggeri & C.
Italia - Veneto
55179 Cuveco - kr 139,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Farge og duft: Lys lys rosa. Fruktig delikat duft av jordbær, lime og bringebær.
Smak: Fast anslag, god tørrhet utover, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, bowle.
Vurdering: En veldig fruktig og innsmigrende rosa musserende som gir skikkelig sommerfølelse. Innen et år. Godt kjøp. 84 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Pinot noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Fior di Rosè
De Stefani
Italia - Veneto
60734 Vectura - kr 127,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
ProVino
Farge og duft: Lys lakserød. Lett ren duft av røde bær og blomster.
Smak: Fast saftig anslag, myk mousse, noe bærpreg i finishen som er tørr. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En lett og bærfruktig musserende. Nå. Godt kjøp. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 50% Raboso, 50% Marzemino
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Cavicchioli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Seco
Cantine Cavicchioli
Italia - Emilia Romagna
10507 VSD - kr 97,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød. Ung fruktig bærduft omtrent som en dolcetto.
Smak: Følger duften, høy syre, tørr god finish. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat, særlig salami.
Vurdering: En vellaget tørr lambrusco, men for spesielt interesserte. Godt kjøp. 82 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 85% Lambrusco Grasparossa di Castelvietro, 15% Lambrusco Fortana/Malbo Gentile
Alkoholinnhold: 11% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Rotari Talento Rosé
Nosio
Italia - Trentino-Alto Adige
57188 Cuveco - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gammelrosa. Moden rød frukt samt noe karamell i duften.
Smak: Modent bæranslag, litt store bobler, litt mye sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt stil. Nå. Verd prisen. 81 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 75% pinot noir, 25% chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Conti Neri Raboso Prosecco
Ten. Conti Neri
Italia - Veneto
57456 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys pastellrosa. Dempet duft av røde bær.
Smak: Friskt og lett anslag, leskende med en del sødme, men likevel fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig musserende. Vel verd prisen. 79 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 70% raboso, 30% prosecco
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

Vecchie Viti Prosecco 2006
Ruggeri & Co.
Italia - Veneto
55955 Cuveco - kr 189,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100 % prosecco
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Berlucchi Franciacorta Cuvée Storica
Guido Berlucchi
Italia - Lombardia
57153 Cuveco - kr 198,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 95% chardonnay, 5% pinot nero
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Giustino B. Prosecco Extra Dry 2005
Ruggeri
Italia - Veneto
42422 Cuveco - kr 179,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Evento
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Gancia P. rosé
Fratelli Gancia
Italia - Piemonte
43946 Cuveco - kr 119,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 100% Pinot Nero
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Tommasi Bianco di Custoza, brut
Tommasi
Italia - Veneto
43971 Vectura - kr 133,40(75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (UÅ) (06.11.08)
Laget av: Trebbiano, garganega, malvasia
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her