La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Aspargesoppskrifter

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Klassikerrne må prøves

 

Dampet asparges med Hollandaisesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Grønn og hvit asparges skrelles og kokes hver for seg i godt saltet vann med litt sukker til de begynner å bli møre. 
Koketid grønn asparges: ca. 3 min.
Koketid hvit asparges: ca. 5 min.

Oppskrift på hollandaisesaus finner du her .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ts
0.5 l
1 dl
2 stk

Fremgangsmåte

Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.

Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.

Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.

Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.

Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.

Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.

Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.

Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.

Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.

Her kan du lære alt om asparges 

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen