Guide
Aspargesoppskrifter
Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus
Fremgangsmåte
- Asparges
Brekk endestykkene av de grønne aspargesene, de vil knekke på et naturlig sted og vil derfor få litt forskjellig lengde. - Kutt endene av de hvite aspargesene og skrell de fra bunn til topp. Ta gjerne vare på avfallet, for det blir god base til grønnsakskraft om du skal lage suppe senere.
- Kok grønn og hvit asparges hver for seg i godt saltet vann med litt sukker til de begynner å bli møre.
- Koketid grønn asparges: ca. 1-2 minutter avhengig av tykkelse.
- Koketid hvit asparges: ca. 5 minutter avhengig av tykkelse
- Hollandaise
Smelt smøret forsiktig slik at det skiller seg. Hell av det klare fettet og hold det varmt ved ca 60 grader. - Sett en glass- eller stålbolle over en kjele med kokende vann. Ha i eggeplommene sammen med vann og sitronsaft.
- Pisk som en gal til det blir et fint skum som skal varmes opp til temperaturen når ca 70 grader, da ser du at skummet begynner å stivne. Ta bollen vekk fra varmen og sett den i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe oppvarmingsprosessen.
- Spe med det varme smøret i en tynn stråle mens du pisker det godt sammen. Det er viktig å begynne med noen dråper som du får pisket godt inn og så øke strålen med smør etter hvert. Når alt smøret er pisket inn har du en tykk varm majoneslignende saus. Smak til med salt og pepper
Tips
Hvis du ønsker en mer mettende rett kan du servere den sammen med god spekeskinke, poteter og/eller posjert egg
La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 240.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
80 POENG
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.
- Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.
- Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.
- Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.
- Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.
- Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå