La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Aspargesoppskrifter

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Asparges elsker egg

 

 

Asparges med spekeskinke og bløtkokt egg

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

 
4 stk
Dressing

Fremgangsmåte

Rens og skrell aspargesene. Kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Avkjøl raskt under rennende kaldt vann. Rull spekeskinkeskiver rundt aspargesene - beregn 3-5 per porsjon.

Kok de romtempererte eggene i 4 minutter og avkjøl raskt under rennende kaldt vann. Sett eggene i eggeglass. Skjær av toppen. Dryss over finrevet parmesan (bruk gjerne Microplane) og nykvernet svart pepper.

Anrett eggeglass og aspargesruller på tallerkenene.

Pisk sammen dressingen og drypp den til slutt over aspargesrullene.

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: iStcokphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
  
 

Asparges med smilende egg

Fremgangsmåte

Kok de romtempererte eggene i 6 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

Anrett ½ smilende egg på hver tallerken sammen med asparges, tynne skiver av avokado og salat. Dryss ristede nøtter over og drypp varmt klarnet smør med gressløk over salaten.

Dryss tilslutt over noen saltflak.

Tips:
Bruk en ostehøvel for å få tynne fine skiver av avokado. Smør skivene inn med sitronsaft, da blir de ikke mørke.

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen