Denne retten finnes det trolig like mange oppskrifter på som det finnes svensker. Men en ting er de fleste enige i, nemlig at det skal være poteter, ansjos, fløte og griljermel. Ferdig snakka.
Noen lurer inn litt ost på toppen, men det er strengt tatt ikke en del av pakken. Ostelokket gjør trolig familiens yngste mer velvillig innstilt til en rett som dette. Så da kan det jo være verd det.
Vi har også andre oppskrifter på Janssons
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Janssons fristelse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Riv potetene. Skjær løk i 3 mm tykke skiver. Hakk ansjosfiletene.
Legg poteter, løk og ansjosfileter lagvis i smurt ildfast form med salt og pepper mellom lagene. Det øverste laget skal være poteter.
Hell på fløte, smør og griljermel.
Dekk fatet med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 60 minutter.
Fjern folien de siste 15 minuttene.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif