Prøv noe nytt til fårikålen

Prøv noe nytt til fårikålen

Rødvin med kullsyre oppleves kanskje som sært av mange, men faktum er at slik vin stråler når den er i sitt rette matelement.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Lett perlende viner av druen freisa er syrefriske så det holder og med sitt fine tanninbitt er de som skapt til fet mat. Selv til noe så lite rødvinsvennlig som fårikål . I basisutvalget finnes to svært prisgunstige utgaver som bare venter på å bli noens favoritt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Genial matvin
Gilli Freisa d'Asti Vivace Luna di Maggio 2009 (10847) og Carsorzo Monferrato Freisa 2010 (80614) som begge har roet seg ned siden lanseringen i januar. Moussen er dempet og syren er behagelig. I møte med fet mat stråler begge. Ikke bare fårikål, men alle typer retter hvor kjøtt har fått godgjort seg lenge. Til fet salami eller pølser som sådan er freisavin et genialt følge.

Også i blandinger
Begge er laget etter den lokale og tradisjonsrike metoden med å tilsette tanken med den ferdige vinen ugjæret (søt) druemost. Som navnet Luna di Maggio antyder gjøres dette ved fullmåne i mai. Dermed starter en ny gjæringsrunde som produserer både mer alkohol og  kullsyre. Vinen filtreres for å fjerne gjærrester og tappes så i flaske med litt av kullsyren i behold.

Freisa er ellers en veldig typisk Piemonte-drue som både opptrer alene i seriøse utgaver uten bobler og ikke minst i blandinger med dolcetto og barbera , og bidrar med friskhet og karakter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Gilli Freisa d'Asti Vivace Luna di Maggio 2009

Produsent:
Cascina Gilli
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
1084701
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Carsorzo Monferrato Freisa 2010

Produsent:
Viticoltori di Casorzo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
131,20 kr
Varenummer:
8061401
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen