Ribbe med kinesisk touch

Hvorfor ikke gjøre noe mer ut av den tradisjonelle ribben og gi den en internasjonal smak? Prøv denne spennende oppskriften selv.
Redaksjonen
13 Desember 2009 - 02:00

Denne helgen har vi servert deg en annerledes oppskrift på ribbe, men du kan jo også lage mer klassiske retter slik som dette;
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ribbe med kinesisk touch

Ribbe med kinesisk touch

Fremgangsmåte

  1. Ribba:
  2. En eller to dager før selve dagen, bland sammen soyasaus, femkrydder, hvitløk, honning og eddik, og gni denne blandingen inn i kjøttet - det vil være en fordel å massere den ytterligere hver åttende time eller så.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader og finn frem en panne som er stor nok til ribba. Olje panna lett og fordel hakket løk og gulrot i bunnen.
  4. Legg ribba med svorsiden ned, tilsett rundt en liter kokende vann, og "dampstek" i ovnen i rundt 1 time. Øs med jevne mellomrom, og tilsett mer kokende vann etter hvert som det fordamper.
  5. Snu ribba med svorsiden opp og stek i 1 time til. Fortsett med å øse nå og da. Ser kjøttet ut til å trenge litt mer tid lar du det stå litt lenger i ovnen.
  6. Når det er ferdigstekt legges det over på et varmt fat. Fjern svoren med en lang kniv, dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile på et lunt sted en halvtimes tid.
  7. Skjær svoren i strimler, strø over salt, og legg den tilbake i ovnen på et nytt stekebrett (høyt oppe) slik at den blir sprø, sjekk ofte. Om nødvendig skrur du opp varmen ytterligere.
  8. Sil sjyen som har dannet seg i bunnen av ribbepannen i en kasserolle.
  9. Sett ribbepannen på en middels varm plate, tilsett et glass tørr hvitvin, la det koke, og skrap godt (har du induksjonsovn og ingen langpanne som passer til den, får du skrape litt mer heftig).
  10. Sil dette over i sjyen fra dampstekingen. La det stå litt og hell av fettet som har samlet seg på toppen. Kok så opp og la det redusere litt, slik at resultatet blir en tynn saus/sjy.
  11. Potetstappe:
  12. Kok potetene med skallet på i usaltet vann til de blir møre. Hell av kokevannet og skrell dem.
  13. Legg dem tilbake i kasserollen, tilsett fløte og la det koke opp. Mos dem sammen med smøret til det blir en jevn potetstappe.
  14. Rør inn vårløk, smak til med salt og pepper, og hold varmt.
  15. Pærer:
  16. Skrell pærene, del dem i tolv båter og fjern kjernene. Smør dem med litt sitronsaft slik at de ikke blir misfarget. Stek dem på middels varme i smøret til de begynner å ta farge.
  17. Tilsett chili og ingefær og stek i ca. 30 sekunder til. Tilsett sukker og litt vann slik at sukkeret løser seg opp. Kok et par minutter - de blir best hvis de er lett brunet og dekket med en blank "glasur" med spetter av chili og ingefær.
  18. Sur(rosen)kål:
  19. Skjær av bunnen på rosenkålen, fjern de mørke ytterste bladene, og skjær et lite kryss i bunnen (dette vil hjelpe dem til å bli jevnt kokt).
  20. Legg dem i en kjele med rundt en centimeter vann, og tilsett eddik, smør og litt salt. Kok dem under lokk i rundt fem minutter. Fjern lokket og la dem koke ytterligere fem minutter slik at mesteparten av vannet fordamper.
  21. Skjær ribba i små firkanter, og smak sausen til med salt og pepper hvis nødvendig.
  22. Server ribba på en seng av potetstappe, legg sprø svor på toppen av kjøttet, dander pærene og rosenkålen rundt, og avslutt med litt saus.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Paul Goring

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på
Dagens rett
Reker med agurk og limemajones

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på

Rekesmørbrød med hjemmelaget limemajones på grovbrød er den perfekte fredagssnack.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her