Rieslingkupp

Denne rieslingen er uhyre godt priset, og en velkommen gjest på matbordet i disse førjulstider.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

For Caspari-Kappel Enkircher Zeppwingert Riesling Hochgewächs 2009 (80278) er en svært så allsidig vin i matveien. Kombinasjonen av flott frukt, god syre og velintegrert sødme, gjør at den fungerer like godt til fingermat som til forretter, hovedretter eller sågar desserter, dog av det lette fruktige slaget.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Alternativ jul
Her er det masser av fruktighet, særlig epler i alle kulører, samt tropiske toner og blomster, over en bakgrunn av mineraler, i tillegg til veldig god friskhet og en deilig sødmefylt ettersmak.

Den trives derfor ekstra godt sammen med tropiske elementer, mye krydder og chili samt vanskelige aromaer som jo kjennetegner norsk julemat . Lutefisk, rakefisk eller nedlagt sild er "barnemat" for denne vinen som altså er svært lavt priset. Det er mye takket være de norske alkoholavgiftene som gjør lavalkoholviner som denne (7,5 prosent) til virkelige kupp.

Om du ikke er klar for slike utradisjonelle kombinasjoner, har Frode Laupsa på Palace Grill i Oslo laget en treretters meny som passer til denne vinen:

Perfekt eksponering
Ukens vin er signert Weingut Caspari-Kappel som har 500 år gamle tradisjoner i Enkirch i Mosel i den delen av dalen hvor elven slynger seg på det mest dramatiske. Hvilket gjør at de 7 hektar med vinmarker ligger perfekt sørvestvendt, og i umiddelbar nærhet til elven, noe som sikrer stor grad av modning. Vinen er laget av økologisk dyrkete druer og vinmakeren er Uwe Jöstock som tidligere laget vin hos Clemens Busch .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Caspari-Kappel Enkircher Zeppwingert Riesling Hochgewächs 2009

Produsent:
Weingut Caspari-Kappel
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
8027801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen