Rimelig og lagringsdyktig hvitvin

Rimelig og lagringsdyktig hvitvin

Denne hvitvinen tåler mange år i kjelleren. Likevel er den billigere enn den billigste chablisen, og koster det samme som for 11 år siden.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og nettopp chablis er noe Muscadet de Sèvre et Maine 1.er Cru Sur Lie 2011 (30924) i høyeste grad kan sammenlignes med. Men ikke bare chablis, derimot chablis på premier cru-nivå.

Fyll opp kjelleren

Så kaller produsenten den da også «1er cru du chateau», altså slottets beste vin. Prisen står imidlertid ikke i stil med dette. Men så koster den også akkurat det samme som i 2002! Det eneste rådet jeg kan gi er å fylle opp kjelleren, for dette er billig.

Gamle vinstokker

Druene kommer fra parseller med gamle vinstokker, som her betyr mellom 30 og 60 år gamle. Kombinasjonen av alder og et sterkt jordsmonn borger for et godt lagringspotensial. Denne vinen har et renommé som svært lagringsdyktig.

Les mer om denne vinen

2011 vil nok ikke måle seg med de historiske beste årgangene fra Ch. de la Ragotière, til det bød 2011 på for mange utfordringer. Året vil for alltid minnes som et år med tidlig modning, men også et år med sykdommer som meldugg og råte.

Tidlig innhøsting

Når det er sagt, er det forhold som passer bra for muscadet. Melon er nemlig en relativt tidlig drue, som høstes før høstregnet tar helt over i denne vestlige delen av Frankrike.

Les mer om området

De klimatiske utfordringene til tross, jobber Ch. de la Ragotière med såkalt bærekraftig jordbruk, hvilket betyr begrenset bruk av plantevernmidler. Men det finnes også produsenter som velger biodynami - med stort hell.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Muscadet de Sèvre et Maine 1.er Cru Sur Lie 2012

Produsent:
Ch. de la Ragotière
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
3092401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen