Dagens rett
Med roastbiff i salaten nikker alle samtykkende
Foto: (Ryzhkov)

Med roastbiff i salaten nikker alle samtykkende

Roastbiffsalat er både velsmakende og enkel middagsrett som kan bygges ut og ned etter hva du har tid og lyst til.
24 Januar 2024 - 00:00

Roastbiff er en av fristelsene i kjøttdisken som du godt kan falle for. Det er nemlig ikke så mye som trengs per porsjon når du lager den som en salat som denne. Du kan dessuten bygge ut salaten med eksempelvis rester av pasta, ris eller kokte poteter. Det er en fin måte å drøye en råvare som roastbiff på.  

Roastbiffsalat med bakt paprika og grillet artisjokk

Roastbiffsalat med bakt paprika og grillet artisjokk

Fremgangsmåte

  1. Del paprika i to og legg dem med skinnsiden opp på en bakeplate.
  2. Stek i 15-20 minutter ved 200 grader til skinnet får svarte flekker. 
  3. Ta ut av ovnen og pakk inn i et glasshåndkle.
  4. Når avkjølt, river du av skinnet og deler paprikaen i strimler. 
  5. Del artisjokkene i to og stek eller grill dem i panne.
  6. Skjær rødløk i tynne skiver.
  7. Skjær tomater i båter. Hvis de er lite modne, kan du bake dem i ovnen i 15 minutter. 
  8. Riv roastbiffskivene i to. 
  9. Bland paprika, løk, artisjokker, tomater og roastbiff i en salatbolle.
  10. Ved inn salatblader.
  11. Kremet salatdressing: Bland majones, tomatpure, chilipulver og vineddik, og smak til med salt og pepper.
  12. Hell dressingen over salaten og topp med ost i tynne skiver.
  13. Server godt brød til.

Lyst til lage en annen Roastbiffsalat så prøv denne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her