Rødviner fra Douro - årgang 2006

Redaksjonen
07 November 2008 - 15:49

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rødviner fra Douro - årgang 2006

+ (88p)
Duas Quintas 2006
Ramos Pinto
Portugal - Douro
43567 VSD - kr 143,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Krydret duft med bær, urter og lakris.
Smak: Følger duften, veldig stofflig og rik med gode syrer og fine tanniner, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 40% touriga francesa, 40% tinto roriz, 20% tinta barocca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2006
Soc. Agr. E Com. Dos Vinhos Messias
Portugal - Douro
34490 Vectura - kr 190,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Rik kompleks duft med mye mørke bær, tørket frukt, lakris, søtlig krydder, tobakk, sjokolade og fat.
Smak: Bløtt fyldig anslag, mye sødme men balanseres av gode syrer av flotte tanniner, veldig stofflig, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Rike retter med rødt kjøtt og en del krydder.
Vurdering: En rik vin på den sødmefylte siden. Vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% touriga national.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Flor de Crasto 2006
Quinta do Crasto
Portugal - Douro
48555 Cuveco - kr 100,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Best Cellars
Farge og duft: Mørk rød. Krydret duft med røde skogsbær, plommer, skogbunn, vanilje.
Smak: Saftig anslag, god syre, fine tanniner, saftig finish. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, drikkevin.
Vurdering: En saftig og god vin som er best nå. Meget godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 50% tinta roriz, 20% tinta barroca, 20% touriga franca, 10% touriga nacional
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Crasto Douro Red 2006
Quinta do Crasto
Portugal - DOC Douro
30462 Cuveco - kr 125,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Cellars
Farge og duft: Ung mørk rød med blå kant. Røde og mørke bær, plommer, krydder, skogbunn og litt alkoholvarme.
Smak: Bløtt men ganske tett anslag, myte bærsødme, mye lakris, myke tanniner. (2006)
Bruksområde: Krydret kjøtt.
Vurdering: En myk og sødmefylt vin. Best innen et år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 45% tinta roriz, 30% tinta barroca, 10% touriga francesa, 15% diverse
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md fatlagring, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Porca de Murça 2006
Real Companhia Velha
Portugal - Douro
57000 Vectura - kr 88,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Bottleneck
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde bær, kirsebær, plommer, urter og jord.
Smak: Saftig anslag, balansert med fine tanniner, middels fylde, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, lyst kjøtt.
Vurdering: En saftig og god vin som er best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 60% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 10% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Barao de Vilar 2006
Freixo de Numão
Portugal - Douro
10159 Vectura - kr 92,90 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Palmer & Co
Farge og duft: Klar rød. Frisk duft av røde og mørke bær, særlig bringebær samt eukalyptus.
Smak: Bløtt saftig anslag, mye røde bær, noe tanniner, frisk finish. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En drikkevennlig vin. Nå. Godt kjøp. 83 p (2006)
Laget av: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barocca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Portal Tinto
Quinta do Portal
Portugal - Douro
15504 Vectura - kr 227,40 (200cl)
Basisutvalg (Test)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Granatrød. Saftig og litt rustikk duft med modne skogsbær, krydder, vanilje.
Smak: Mykt anslag, frisk bærsyre, noe lakrissødme i finishen. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En frisk og lettdrikkelig rødvin. Godt kjøp. 82 p (UÅ BiB)
Laget av: 40% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring
Bestill her:

÷ (82p)
Lavradores de Feitoria Douro 2006
Lavradores de Feitoria
Portugal - Douro
48063 VSD - kr 89,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Klar rød. Røde bær, krydder og jordsmonn.
Smak: Saftig bløtt anslag, lett fylde, bløte tanniner, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin. Nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Laget av: 40% touriga franca, 30% tinta roriz, 25% tinta barroca, 5% andre
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷(82p)
Altano 2006
Symington
Portugal - Douro
56662 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft med mørk kjernefrukt, eukalyptus og tobakk.
Smak: Fast anslag, god syre, noe tanniner, men ganske bløte, tørker litt i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin som er best nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,0 % vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her