Hvitviner fra Douro

Redaksjonen
07 November 2008 - 16:46

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hvitviner fra Douro

÷ (92p)
Redoma Reserva 2006
Niepoort
Portugal - Douro
50827 VSD - kr 329,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gulgrønn. Flott rik duft med sitrus, epler, gule plommer, sjø, mineraler, toast, eik.
Smak: Fast og rik i anslaget, nydelig konsentrasjon, sitter veldig godt og lenge med noe eik i finishen. (2006)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En stor rik og kompleks hvitvin for de neste 10 årene - minst. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, viozinho, donzilinho, arint
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Niepoort Redoma White 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49325 VSD - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Nydelig duft av fersken, gule og grønne epler, lime, urter, gress, mineraler og eik.
Smak: God fylde i anslaget, fin fruktfedme, følger duften, god syre, noe eik utover, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Grillet sjømat og lyst kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem-seks årene. 89 p (2006)
Laget av: Rabigato, codega, donzelinho, viosinho, arinto, andre
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Niepoort Tiara Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
49173 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Lys grønngul. Flott duft av epler, sitrus, lime, fersken, hvite blomster, samt mineraler.
Smak: Nydelig fruktig anslag, flott fruktighet, noe fruktfedme, god syre, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig innsmigrende fruktig vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Niepoort Morgadio da Calcada Branco 2006
Niepoort
Portugal - Douro
56477 Vectura - kr 164,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av gule epler, gule plommer, blomster og sitrus.
Smak: Behagelig anslag, ganske myk men likevel bra syre, god druefedme, sitter godt med noe sitrus og mineraltoner i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, salater.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
VZ 2007
Cristiano Van Zeller
Portugal - Douro
57940 Vectura - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Grøngul. Frisk god duft med gule og grønne epler, grapefrukt og mineraler.
Smak: Saftig godt anslag, fint preg av syrlige epler, snev av tropisk frukt, fine mineraltoner, gode syrer, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En god og fruktdreven hvitvin for de neste to-tre årene. Verd prisen. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Van Zellers White 2007
Lemos & Van Zeller
Portugal - Douro
57941 Vectura - kr 189,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Modern Fluids
Farge og duft: Lys strågul. Fruktig duft med grønne epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fin friskhet i anslaget, god frukt, flotte syrer, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Skalldyr, aperitiff.
Vurdering: En friskt og godt alternativ til for eksempel vanlig chablis. Best innen et par år. Vel verd prisen. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her