Romantisk mojito med rose

Skandinavias beste bartender har laget den perfekte drinken for et hvert bryllup eller hvis du skal imponere din utkårede. Prøv bare selv.
Redaksjonen
06 August 2010 - 12:00

Det er viktig å ta vare på romantikken, og hvorfor ikke la den blomstre litt ekstra med denne romantiske drinken?
 
I 2009 ble Silje Takle kåret til Skandinavias beste bartender, og her har hun laget en romatisk og deilig vri på den klassiske romdrinken mojito.
 
 
De fleste av oss er nok mer vant til å bruke en blank rom i mojitoen, men ved å bruke en fatlagret variant har Silje fått frem en herlig dybde og karakter i drinken.
 
Vi er utrolig heldige her i Norge som har et så godt utvalg av delikate romtyper å velge i mellom, alt ettersom hva du skal bruke den til.
 
De lekre rosebladene setter også sitt herlige preg på den deilige drinken, og kan du vel tenke deg en bedre drink å servere gjestene i et bryllup?
 
Her har vi brukt en ferdig mojitomiks til å lage drinken med, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på klassisk måte med frisk mynte og lime. Pass da bare på å sile fra myntebladene slik at drinken blir klar og rosebladene kommer til sin rett.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Rose Mojito

Rose Mojito

Fremgangsmåte

Finn frem et elegant highballglass og ha i sukker, limejuice og Rose's Mojito.

Rør godt sammen til sukkeret har løst seg opp og ha i den lagrede romen.

Ha rosebladene oppi glasset. Fyll på med knust is, og rør ingrediensene lett om.

Toppes med soda og pyntes med en rose.

Flere deilige drinker med rom

Tips: Her har vi brukt en ferdig mojitomiks fra Rose's som du får i butikken, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på vanlig måte ved å knuse sammen friske mynteblader, lime og sukker.

Hvis du gjør dette er det viktig at du siler drinken gjennom en finmasket tesil slik at du fjerner mynterestene da drinken ellers ikke blir like lekker på utseende.

Dette er den perfekte velkomstdrinken til et romantisk bryllup, eller hvis du vil imponere din utkårede. Drinken er laget av Silje Takle som ble kåret til Skandinavias beste bartender i 2009.

Råvarer:

Sendt inn av Silje Takle

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her