Romantisk mojito med rose

Skandinavias beste bartender har laget den perfekte drinken for et hvert bryllup eller hvis du skal imponere din utkårede. Prøv bare selv.
Redaksjonen
06 August 2010 - 12:00

Det er viktig å ta vare på romantikken, og hvorfor ikke la den blomstre litt ekstra med denne romantiske drinken?
 
I 2009 ble Silje Takle kåret til Skandinavias beste bartender, og her har hun laget en romatisk og deilig vri på den klassiske romdrinken mojito.
 
 
De fleste av oss er nok mer vant til å bruke en blank rom i mojitoen, men ved å bruke en fatlagret variant har Silje fått frem en herlig dybde og karakter i drinken.
 
Vi er utrolig heldige her i Norge som har et så godt utvalg av delikate romtyper å velge i mellom, alt ettersom hva du skal bruke den til.
 
De lekre rosebladene setter også sitt herlige preg på den deilige drinken, og kan du vel tenke deg en bedre drink å servere gjestene i et bryllup?
 
Her har vi brukt en ferdig mojitomiks til å lage drinken med, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på klassisk måte med frisk mynte og lime. Pass da bare på å sile fra myntebladene slik at drinken blir klar og rosebladene kommer til sin rett.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Rose Mojito

Rose Mojito

Fremgangsmåte

Finn frem et elegant highballglass og ha i sukker, limejuice og Rose's Mojito.

Rør godt sammen til sukkeret har løst seg opp og ha i den lagrede romen.

Ha rosebladene oppi glasset. Fyll på med knust is, og rør ingrediensene lett om.

Toppes med soda og pyntes med en rose.

Flere deilige drinker med rom

Tips: Her har vi brukt en ferdig mojitomiks fra Rose's som du får i butikken, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på vanlig måte ved å knuse sammen friske mynteblader, lime og sukker.

Hvis du gjør dette er det viktig at du siler drinken gjennom en finmasket tesil slik at du fjerner mynterestene da drinken ellers ikke blir like lekker på utseende.

Dette er den perfekte velkomstdrinken til et romantisk bryllup, eller hvis du vil imponere din utkårede. Drinken er laget av Silje Takle som ble kåret til Skandinavias beste bartender i 2009.

Råvarer:

Sendt inn av Silje Takle

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her