Dagens rett

Salsabiff med peppercoleslaw

En slik biff gjør fredagskosen ekstra hot
Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)

En slik biff gjør fredagskosen ekstra hot

Denne oppskriften på saftig biff sparker ekstra godt fra seg. Den kan lages både innen- og utendørs.
21 Juli 2023 - 00:05

Biff er en super løsning når du ikke har lyst å bruke så mye tid på matlaging. Har du allerede bestemt deg for å grille i kveld, er dette en rett som er veldig godt egnet.

Flere gode biffoppskrifter finner du her

Salsabiff med peppercoleslaw

Salsabiff med peppercoleslaw

Fremgangsmåte

  1. Peppercoleslaw: 
    Vask og rens grønnsakene. Kutt ut stilken på kålen og finsnitt den. Gulrøttene rives grovt på et rivjern.
  2. Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.
  3. Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.
  4. Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.
  5. Biffene: 
    Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før steking. Krydre biffene med salt og pepper og gni dem inn med olje.
  6. Stek dem på god varme til det kommer kjøttsaft opp på overflaten. Snu biffene, tilsett smøret som du øser over med en skje og stek til det pipler kjøttsaft opp på andre siden. Da er biffen medium stekt.

Server biffene med hjemmelaget salsa , peppercoleslaw og gode poteter ved siden av.

Tips: Biffen kan du selvfølgelig også grille hvis du foretrekker det. I en travel hverdag kan du bruke en ferdig salsa fra butikken.

Flere gode biffoppskrifter finner du her

Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget salsa

Hjemmelaget salsa

Fremgangsmåte

  1. Ta frøene ut av chilipepper og paprika.
  2. Hakk alle ingrediensene for hånd eller gjør det i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. 
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.

Flere salsaer og sauser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her