Biff er en super løsning når du ikke har lyst å bruke så mye tid på matlaging. Har du allerede bestemt deg for å grille i kveld, er dette en rett som er veldig godt egnet.
Flere gode biffoppskrifter finner du her
Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Salsabiff med peppercoleslaw
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.
Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.
Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.
Stek dem på god varme til det kommer kjøttsaft opp på overflaten. Snu biffene, tilsett smøret som du øser over med en skje og stek til det pipler kjøttsaft opp på andre siden. Da er biffen medium stekt.
Server biffene med hjemmelaget salsa , peppercoleslaw og gode poteter ved siden av.
Tips: Biffen kan du selvfølgelig også grille hvis du foretrekker det. I en travel hverdag kan du bruke en ferdig salsa fra butikken.
Flere gode biffoppskrifter finner du her
Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkka IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 70,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Terrazas de Los Andes Malbec 2018
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Allesverloren Touriga Nacional 2016
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Nøisom Sjøsprøyt
Norge
Volum: 0.500 Pris: 74,40 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Niepoort Dao Rotulo Touriga Nacional 2016
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget
Hjemmelaget salsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Ap
Fremgangsmåte
Ta frøene ut av chilipepper og paprika.
Hakk alle ingrediensene for hånd eller gjør det i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket.
Smak til med salt og pepper.
La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.
Flere salsaer og sauser finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: OlgaMiltsova