Saftig til ribba

Saftig til ribba

Denne herlige økologiske rødvinen vil julegrisen bli glad for.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Spesielt om den hadde visst at Les Barras 2012 (93788) kommer fra «paradis». For Vallée du Paradis (paradisdalen) er nemlig navnet på underområdet i Languedoc-Roussillon som denne vinen stammer fra.

Gamle carignanstokker
Den er derfor laget av de for regionen så typiske druene carignan og syrah. Sammen med økologiske dyrkingsmetoder sikres veldig god stedskarakter, eller terroir som det heter der i gården. Her midt i Corbières-appellasjonen ligger vinmarkene ekstra høyt, og jordsmonnet er leir- og kalkholdig med høyt mineralinnhold. Selv om produsenten Domaine Val au Clair holder til her, merkes ikke vinene med Corbières. Derimot med IGP (Indication Geographique Protégée - tidligere Vin de Pays) Vallée du Paradis. Årsaken er at andelen carignan i druemiksen er for stor.

Og det er nettopp carignan som er vingårdens styrke. I vår vin inngår carignan fra vinstokker som er 80-100 år gamle. Og i Val Auclair Eugène & Victor 2010 (95035) er druematerialet fra enda eldre planter som høstes ekstra sent. Det sikrer en enorm konsentrasjon og en fascinerende karakter. Mye takket være ekstremt lav avling, kun 15 hl/ha.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Les Barras 2013

Produsent:
Val Auclair
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Vallée du Paradis
Pris:
127,70 kr
Varenummer:
9378801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Val Auclair Eugène & Victor 2013

Produsent:
Val Auclair
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
148,70 kr
Varenummer:
9503501
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen