Saint-Joseph

Det er all grunn til å vie denne appellasjonen mer oppmerksomhet som stort sett veldig god valuta for pengene.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 12:17

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Saint-Joseph

(94p)
Sainte Epine 2006
Hervé Souhaut
Frankrike - Rhône
48136 VSD - kr 312,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinum
Farge og duft: Dyp kald rød. Svært ung og lukket men veldig lovende duft med toner av mørke bær, kjøtt, oliven, tjære, pepper og røyk.
Smak: Stor fylde i anslaget, flott syre, fine men faste tanniner, masse jordsmonnspreg, veldig god lengde. (2006)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En usedvanlig flott St. Joseph som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Meget godt kjøp. 94 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (92p)
St. Joseph Reflet 2001
François Villard
Frankrike - Rhône
47045 VSD - kr 339,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk rødbrun. Flott rik duft med fine modne skogsbærtoner samt lær, skogbunn, lakris og tjære.
Smak: Fyldig anslag, veldig stofflig og tett med flott syre og gode faste tanniner, sitter veldig godt og lenge. (2001)
Bruksområde: Gode viltretter med sopp.
Vurdering: En flott og rik vin med begynnende modning som likevel vil holde seg i fem-seks år til. Meget godt kjøp. 92 p (2001)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Domaine Courbis Saint-Joseph 2005
Dom. Courbis
Frankrike - St. Joseph
10566 Vectura - kr 209,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Vinordia
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig elegant og samtidig svært rik og ung duft med nydelige bjørnebærtoner, kjøttaktig preg, krydder og stall.
Smak: Fyldig anslag, veldig bra syre og gode tanniner, stofflig og rik, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rike retter med rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En flott vin som vil utvikle seg videre i minst åtte år til. Meget godt kjøp. 89 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
J.L. Chave Saint-Joseph Offerus 2005
J. L. Chave
Frankrike - Rhône
40562 VSD - kr 225,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp tett rød. Fin ung kjøttfull duft med noe stall, eik og medisinskap.
Smak: Sødmefylt anslag, god fylde og frukt, gode tanniner, høy syre, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste seks-sju årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Cheze Saint-Joseph Cuvée des Anges 2005
Dom. Cheze
Frankrike - Rhône Sør
57422 Vectura - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig rik og fyldig duft med mørke skogsbær, lær, stall og krydder.
Smak: Følger duften, stor fylde, myk og deilig, gode faste tanniner, god syre, litt rustikk fra midten og utover, sitter ganske lenge. (2005)
Bruksområde: Ovnsstekte kjøttretter.
Vurdering: Veldig ung, trenger noe mer tid, og vil utvikle seg videre i minst sju år. Godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Deschants Saint-Joseph 2004
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
44014 VSD - kr 214,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Rød med moden kant. Veldig fin åpen duft med modne skogsbær, lakris, kaffe og jordsmonn.
Smak: Bløtt modent anslag, god syre, myk og god med god tørrhet i finishen. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med en del fedme.
Vurdering: En elegant vin med begynnende modning som er best innen et par år. Meget godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Vins de Vienne Saint-Joseph 2005
Les Vins de Vienne
Frankrike - Rhône
45264 VSD - kr 219,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Dyp tett rød. Litt lukket duft med mørke bær, noe jordsmonn, tjære, medisin og lakris.
Smak: Stort anslag, veldig god syre, gode tanniner, veldig krydret og rik stil, varm og rik finish. (2005)
Bruksområde: Vilt med fløtesaus.
Vurdering: En rik og litt varm vin som likevel har et bra potensial. Godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Deschants Saint-Joseph 2005
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
61557 VSD - kr 234,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Fin lett søtlig duft med solbær, blåbær, krydder, blomster, kaffe og bittersjokolade.
Smak: Bløtt anslag, god imøtekommende frukt, fin syre og bra tanniner, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og fast vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

Cuvée Caroline Saint-Joseph 2005
Dom. Cheze
Frankrike - Rhône Nord
57641 Vectura - kr 249,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestillher:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her