Dagens rett er signert Norgesmester i kokkekunst 2006 - Gunnar Hvarnes, og dem var et av hans bidrag til konkurransen Årets Kokk 2006. Dette er en rett som tar vare på de enkelte smakskomponentene i retten, samtidig som den er delikat og ukomplisert å lage.
Fisket etter kongekrabben startet den 1. oktober og fremover vil vi se mye fersk og frossen kongekrabbe i butikkene. Den aller beste krabben er den som er fryst rå, men her burde du spørre fiskehandleren din om han kan bestille for deg dersom han ikke har den inne.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Fremgangsmåte
Stek krabben i smør og smak til med salt og pepper. Del krabben i åtte biter. Vend salaten i olivenolje, sitron, salt og pepper. Ha krabben, salaten og løk på spyd. Ha på aioli og brødkrutonger. Ha over litt olivenolje.
Serveres gjerne som tapas.
Sendt inn av
Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Volum: 0.750 Pris: 126.90 kr Basisutvalget
80
POENG