Dagens rett

Salmon belly - laksebuk på japansk

Hvis du lurer på hva du kan bruke laksebuk til, får du svaret her
Foto: (morgan23)

Hvis du lurer på hva du kan bruke laksebuk til, får du svaret her

Dessverre er det en del av laksen som ofte havner i søpla eller i beste fall i kraftkjelen. Med denne oppskriften får du en ny opplevelse av hva selv avskjær kan bli til.
21 Januar 2023 - 00:00

Vi er for bortskjemte i dette landet, og har mye å lære av andre nasjoner når det kommer til å utnytte matressursene maksimalt.

Det gjelder også avskjær av fisk. 

Med hjelp av det japanske kjøkken og dets ingredienser blir sågar bukavskjæret av laks til en luksuriøs smaksopplevelse. 

Salmon belly - soyamarinert laksebuk på japansk

Salmon belly - soyamarinert laksebuk på japansk

Fremgangsmåte

  1. Varm grillen eller grillpannen til den er god og varm.
  2. Skrap lakseskinnet slik at det er fritt for skjell og del laksen i serveringsstykker.
  3. Bland soyasaus og ingefær i en bolle og legg laksen i. Vend stykkene slik at sausen dekker og la dem ligge 1 minutt. Kan ligge lenger.
  4. Legg dem deretter over på den varme grillen med skinnsiden ned. Stek stykkene 1½-2 minutter. Skinnet skal være sprøtt og kjøttet fremdeles litt rått.
  5. Salaten: Drypp sitronjuice og olivenolje over salaten sammen med litt salt og pepper.

Server salaten til den grillede laksen med en soya-miso -vinaigrette ved siden av. Kokt ris eller sobanudler passer også godt til for å øke metthetsfølelsen. 

Vinaigrette med miso og soya: 

  1. Kok opp kyllingkraft sammen med sitrongress, sjalottløk og hvitløk.
  2. Kok inn til til ca ¾ dl. Hell over i en blender, tilsett miso og soyasaus og kjør til en jevn saus.
  3. Tilsett oljen sakte mens maskinen går. Konsistensen skal bli majoneslignende.
  4. Vurder om det er nødvendig med all oljen. Smak til med mirin, yuzu og mer soyasaus om nødvendig. Sil og oppbevar på en flaske med sprutkork. Kan oppbevares 1 uke i kjøleskap.

Tips:
Vinaigrette med soya og miso kan byttes med en vanlig vinaigrette.

Til denne retten kan du bruke "torso" eller buksiden på laks eventuelt halestykket.

9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak

Her får du svært så praktiske kokketips

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her