- Varm grillen eller grillpannen til den er god og varm.
 - Skrap lakseskinnet slik at det er fritt for skjell og del laksen i serveringsstykker.
 - Bland soyasaus og ingefær i en bolle og legg laksen i. Vend stykkene slik at sausen dekker og la dem ligge 1 minutt. Kan ligge lenger.
 - Legg dem deretter over på den varme grillen med skinnsiden ned. Stek stykkene 1½-2 minutter. Skinnet skal være sprøtt og kjøttet fremdeles litt rått.
 - Salaten: Drypp sitronjuice og olivenolje over salaten sammen med litt salt og pepper.
 
Server salaten til den grillede laksen med en soya-miso -vinaigrette ved siden av. Kokt ris eller sobanudler passer også godt til for å øke metthetsfølelsen.
Vinaigrette med miso og soya:
- Kok opp kyllingkraft sammen med sitrongress, sjalottløk og hvitløk.
 - Kok inn til til ca ¾ dl. Hell over i en blender, tilsett miso og soyasaus og kjør til en jevn saus.
 - Tilsett oljen sakte mens maskinen går. Konsistensen skal bli majoneslignende.
 - Vurder om det er nødvendig med all oljen. Smak til med mirin, yuzu og mer soyasaus om nødvendig. Sil og oppbevar på en flaske med sprutkork. Kan oppbevares 1 uke i kjøleskap.
 
 Tips:
Vinaigrette med soya og miso kan byttes med en vanlig vinaigrette.
Til denne retten kan du bruke "torso" eller buksiden på laks eventuelt halestykket.
9 oppskrifter med laks som garantert faller i smak
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs