En lett salat kan må god mettende evne når alle smakskomponenter er på plass. Som her: salt, sprøtt, mykt, surt og søtt. Har du ikke salte ansjoser, kan du bruke tunfisk fra boks.
Dagens rett

Foto: (ALLEKO)
En vårlig rett med alle smakskomponenter på plass
En smaksrik salat hvor det salte møter sprøtt, mykt, syrlig og søtt - alt som trengs for å sette smaksløkene under vann.
13 Mai 2025 - 00:00
Salt Bris

Fremgangsmåte
- Riv og skyll salaten og legg den i en vid salatbolle.
- Skjær fennikel, løk og pærer i tynne skiver/båter og bland med salaten.
- Legg ansjos oppå salaten.
- Legg på skrelte bløtkokte eller posjerte egg. Dryss over hakkede pinjekjerner og revet sitronskall.
- Dressing: Bland sammen olivenolje, sennep, honning og sitronsaft og drypp over salaten.
- Serveres med favorittbrød.
Tips: Du kan godt bytte ut pinjekjernene med ristede mandler.
Her finner du veldig mange deilige salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Testutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå