Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
(Bilde: Matprat/Mari Svenningsen)

Gryteretter med fisk

 

De herligste fiskegryter og -supper finner du her

Lettvint fiskegryte

Fremgangsmåte

Vask og kutt purre i tynne skiver.

Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med melk under stadig omrøring. La koke noen minutter for å få bort melsmaken. Tilsett valgfri paprika.

Skjær torskefileten i store terninger a 3x3 cm. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.

Ha i reker rett før servering. Serveres med ruccula eller en blandet salat og nykokt ris ved siden av.

Tips: Her kan du godt bruke en annen type fisk slik som sei, steinbit eller laks dersom du ønsker det.

Mange flere fiskegryter og supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Tine kjøkken

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen