Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
(Bilde: Matprat/Mari Svenningsen)

Pasta

 

De beste pastaoppskriftene finner du her

Enkel pasta Carbonara

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

100 g
2 stk
hvitløksfedd, most el finhakket
0.5 stk

Fremgangsmåte

Kok spagetti etter anvisning på pakningen. Skjær bacon og skinke i biter og stek først bacon i en varm stekepanne. Ta opp, tørk av fettet. Ha i olje og fres skinken lett. Ha i finhakket hvitløk og stek litt til. 

Tilsett brokkoli delt opp i små buketter samt matfløte, og la alt småkoke 2-3 minutter før du rører inn baconet og parmesanosten.

Hell over pastaen og bland godt.

Skill eggeplommene fra hvitene (ikke kast - de holder seg fint i kjøleskapet noen dager) og bland eggeplommene inn i den varme pastaen. Strø over nyrevet parmesan og kvern sort pepper over.

Tips:
Du kan godt droppe brokkoli, erstatte den med bønner, erter, blomkål eller grønnsaksrrester fra tidligere i uken. Eller bare som på bildet friske urter.

De beste oppskriftene med pasta

Alt om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: ALLEKO

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen