JULEMAT: Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Julegrøten kan du enkelt lage mens du gjør den siste finpussen før den store dagen. Kok opp grøten slik som beskrevet, og sett hele gryta i ovnen på 80 grader og la den godgjøre seg ca en time.

Når du først koker risgrøt, bør du sørge for å lage ekstra stor porsjon. Kald risgrøt er basen for riskrem som er et must på julaften. Oppskriften finner du nedenfor sammen med danskenes vri på riskrem, ris à l’amande.

Derfor er ris en slik glimrende råvare

Ifølge en undersøkelse utført av melk.no og Ipsos MMI er riskrem den foretrukne juledesserten på julaften for fire av ti nordmenn.

Multekrem på vei ut?

Multekrem er nest mest populær, men dette er de eldres favoritt og spesielt utbredt er den i områder med mer bærplukking. Bare en av ti mellom 18 og 29 år spiser multekrem. Melk.no spår en usikker framtid for multekrem som juletradisjon og at hovedårsaken er folks dalende interesse for bærplukking.

Dette kan du også bruke multene til

Likevel tar vi med oppskriften, for de som liker denne desserten gjør det til gangs.

På tredje plass kommer karamellpudding – en dessert som aldri slår feil. Om du ikke velger den på julaften, så er den velkommen også de andre dagene.

Se alt om julens mat og drikke i vår store julemeny

I årets undersøkelse i regi av frukt.no er rekkefølgen den samme og iskrem er nummer fire på topplisten over juledesserter. Det femte mest populære dessertalternativet etter julemiddagen er fruktsalat.

Vi har samlet oppskrifter på alle alternativene her. Også en vri på en god gammel kjenning som nesten er blitt helt borte: sagopudding.

På de neste sidene finner du alle oppskriftene du trenger for at jula skal bli så søt som mulig

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen