JULEMAT: Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Julemat Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

(Thomas Francois)

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Julegrøten kan du enkelt lage mens du gjør den siste finpussen før den store dagen. Kok opp grøten slik som beskrevet, og sett hele gryta i ovnen på 80 grader og la den godgjøre seg ca en time.

Når du først koker risgrøt, bør du sørge for å lage ekstra stor porsjon. Kald risgrøt er basen for riskrem som er et must på julaften. Oppskriften finner du nedenfor sammen med danskenes vri på riskrem, ris à l’amande.

Derfor er ris en slik glimrende råvare

Ifølge en undersøkelse utført av melk.no og Ipsos MMI for noen år siden er riskrem den foretrukne juledesserten på julaften med multekrem somnest mest populær, men dette er de eldres favoritt og spesielt utbredt er den i områder med mer bærplukking. Med  folks dalende interesse for bærplukking, spås det en usikker framtid for multekremen..

Dette kan du også bruke multene til

Likevel tar vi med oppskriften, for de som liker denne desserten gjør det til gangs.

Karamellpudding – en dessert som aldri slår feil - har også en veldig sterk posisjon som juledesserten. Om du ikke velger den på julaften, så er den velkommen også de andre dagene.

Se alt om julens mat og drikke i vår store julemeny

I en undersøkelse i regi av frukt.no kom også iskrem høyt opp på listen over juledesserter. Også fruktsalat er populært hvilket er lett å forstå all den tid julemat er kraftkost.

Vi har samlet oppskrifter på alle alternativene her. Også en vri på en god gammel kjenning som nesten er blitt helt borte: sagopudding.

På de neste sidene finner du alle oppskriftene du trenger for at jula skal bli så søt som mulig

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen