- Krokan:
Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.
- La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.
- La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.
- Bunn:
Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken.
- Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed vanskelig å skjære.
- Multekrem:
Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse.
- Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.
- Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.
- Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.
TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.
Flere deilige iskaker du må prøve
Flere deilige desserter med multer
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev