Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter

Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Sagopudding:
    Grav ut frøene fra vaniljestangen og ha det oppi melken som kokes opp. Dryss sagogrynene i. Rør godt mens grynene kokes til grøt. Det tar ca 5 minutter. Sett til side, men rør med jevne mellomrom slik at den ikke danner seg snerk.
  2. Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  3. Varm opp melk, fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen. Pisk eggeplommer og melk og ha i den varme melkeblandingen mens du pisker kraftig. 
  4. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i melkeblandingen.
  5. Bland så denne med sagogrøten og fyll i porsjonsformer. Sett til avkjøling.
  6. Blodappelsingelé:
    Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  7. Skrell et par appelsiner og skjær ut appelsinfileter (båter uten skinn).  Press resten av appelsinene. Varm opp juice og sukker. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i appelsinsaften.
  8. Legg noen fileter i mønster i bunnen av suppetallerkener. Hell geléen over og sett til avkjøling.
  9. Ved servering dyppes formene med sagopuddingen i varmt vann før de hvelves over geléen.
  10. Pynt med hakkede karamelliserte hasselnøtter.
  11. Karamelliserte hasselnøtter (krokan):
    Legg bakepapir på en stekeplate eller noe annet flatt. Varm sukker, honning og smør i en stor stekepanne til det blir en lysebrun karamell. Tilsett nøttene og la karamellen småkoke i noen minutter til mens du rører godt. Pass på at karamellen blir for varm for da vil den få en brentsmak, og det er ikke godt. Når den begynner å bli dypere brun, er det på tide å ta den av varmen. Bre karamellmassen så tynt som mulig utover bakepapiret og la tørke til den er hard nok til å brekkes eller hakkes opp.

Tips: Du kan også servere desserten som på bildet og altså legge geleen på toppen av sagopuddingen. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her