DAGENS RETT: Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Dagens rett Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Hvis du aldri har smakt ferske vårruller før, vil du få en smakfull opplevelse i dag. Siden de ikke frityrstekes, er de dessuten lette.

Du fyller vårrullene med det du liker best selv. Her det det brukt svin, men rester av kylling, fisk eller skalldyr smaker også fortreffelig.

Ikke minst kan du blande både sjømat og kjøtt, eller gå for en vegetarisk vri med tofu eller det du liker best.

Bruker du kokt kongekrabbe, trenger du ikke varmebehandle. Om du likevel vil riste den i smør, vær rask på labben.

De fungerer utmerket som en forrett eller som hovedrett med litt ris ved siden av. Lag i så fall en ekstra stor porsjon.

Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill  dagens rett som e-post 

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Fremgangsmåte

Kutt alle grønnsakene i fine strimler 7-8 cm lange og ha klart.

For å få tynne skiver av gulroten og agurken kan du bruke en potetskreller.

Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimlene i flere omganger i olje i en wok eller varm stekepanne, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt.

Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg på kjøtt og grønnsaker.

Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server de ferske vårrullene med woksausen som en dipp.

Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, gjerne også bønnespirer, mynte og frisk koriander. Rispapir finner du i velassorterte dagligvarer eller i asiatiske butikker.

Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull

Slik lager du woksausen selv

De beste wokoppskriftene finner du her

Lekre oppskrifter med svinekjøtt

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen