Guide
Sommerkål kan spises så ofte du orker

Sommerkål kan spises så ofte du orker

Den supersunne sommerkålen fortjener mer oppmerksomhet så sprø og sødmefylt som den er akkurat nå. Her er 10 oppskrifter du må prøve.
19 Juni 2025 - 00:51

Dampet nykål med smeltet smør er vanvittig enkelt og tilsvarende godt. Men du har kanskje ikke lyst på det hver dag. Derimot bør du prøve nykål som salat, wok, vårrull, granité, energidrikk, stuing, i pastaretten eller på grillen.

Nykål eller sommerkål kan brukes til alt dette. Så fleksibel og medgjørlig på kjøkkenet er den at den kan spises hver dag. I tillegg er den veldig sunn.

Her er alle våre lekre oppskrifter med nykål

Nykål på grillen

Nykål på grillen

Antall porsjoner

4

Tilberedning

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll nykålen og skjær den i båter. Pensle kålbåtene med olje.
  2. Legg kålen først på indirekte varme et par minutter og deretter direkte på grillristen.
  3. Skjær tomatene i strimler og dryss over ved servering. Til slutt kan du drysse over finhakkete urter.
Tips:
Perfekt tilbehør til såvel grillet fisk og kjøtt av alle slag.
 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 41 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget sommerruller

Hjemmelaget sommerruller

Antall porsjoner

2

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens alle grønnsakene.
  2. Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
  3. Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
  4. Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
  5. Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
  6. Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.

Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.

Tips: Perfekt tilbehør til så vel grillet fisk og kjøtt av alle slag.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Fristende nykålsalat

Fristende nykålsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedning

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Salat:
  2. Skyll alle grønnsakene.
  3. Skjær nykålen i strimler og resten av grønnsakene i tynne skiver (gjerne med "mandolin").
  4. Dressing:
  5. Bland alle ingrediensene til vinaigretten, unntatt oljen som skal pisket inn til slutt.
  6. Hell dressingen over salaten rett før servering.

Ni fristende retter med nykål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Nykålsalat med erter, vårløk og byggris

Nykålsalat med erter, vårløk og byggris

Antall porsjoner

4

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Salat:
  2. Kok byggrisen etter anvisningen på pakken. Avkjøl.
  3. Forvell ertene raskt. Avkjøl.
  4. Finsnitt kålen og vårløken.
  5. Bland alt sammen.
  6. Dressing:
  7. Rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål.
  8. Visp inn olivenolje og tilsett hakket kruspersille til slutt.
  9. Server nykålsalaten sammen med dressingen - enten over salaten eller i en skål for seg.

Ni fristende retter med nykål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med nykål, vårløk og fersken

Wok med nykål, vårløk og fersken

Antall porsjoner

4

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall. Vask grønnsakene og ferskenen.
  3. Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken.
  4. Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.
  5. Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.

Ni fristende retter med nykål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Nykålsalat med quinoa og granateple

Nykålsalat med quinoa og granateple

Antall porsjoner

4

Tilberedning

40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll quinoaen og kok den som anvist på pakken, gjerne i vann tilsatt buljong. Avkjøl og rist kornene fra hverandre f.eks. med en gaffel.
  2. Skyll kål og vårløk og finsnitt dem.
  3. Del granateplet ved å skjære et snitt rundt skallet diagonalt (NB. Bare i skallet). Brekk granateplet i biter og plukk ut kjernene.
  4. Finhakk koriander.
  5. Bland alle ingrediensene sammen, men spar noen granateplekjerner til pynt.
  6. Press limesaft over salaten og litt nykvernet pepper.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Østerrike
    Østerrike
    Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget
    84 POENG

Kremet nykålsalat med tagliatelle

Kremet nykålsalat med tagliatelle

Antall porsjoner

4

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok tagliatelle som anvist på pakken. Avkjøl. Du kan gjerne bruke en annen pasta.
  2. Skjær nykål i brede strimler og dypp dem i kokende vann. Avkjøl.
  3. Finhakk vårløk og kruspersille.
  4. Bland ingrediensene til dressingen og bland alt sammen til en kremet salat.
  5. Stek grønnsakene raskt på sterk varme i en wokpanne eller i en dyp stekepanne. Rør om hele tiden.
  6. Slå den ferdige woksausen over og bland alt rask sammen i woken.
Tips: Denne salaten kan brukes på et koldtbord, serveres til spekemat, til røykt fisk eller til pølser.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Granité med nykål, eple og ingefær

Granité med nykål, eple og ingefær

Antall porsjoner

4

Tilberedning

1 time 30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl den.
  2. Rens og skjær frukt og grønnsaker i biter, tilsett ingefæren og press det til juice i en juicemaskin.
  3. Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.
  4. Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
  5. Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
  6. Ved servering: La formen med graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer i kalde serveringsglass.

Pynt f.eks. med et mynteblad. Server straks.

Tips:
Har du ikke juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen får da en litt annen konsistens, men er like god.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønn juice

Grønn juice

Antall porsjoner

4

Tilberedning

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær stilksellerien, epler og nykål i biter som passer juicemaskinen din.
  2. Bruk en juicemaskin og press gjennom frukt- og grønnsakbitene.
  3. Fyll et glass med isbiter og hell juicen i glasset.
  4. Pynt gjerne som på bildet.
Tips:
Nypresset juice taper seg raskt næringsmessig og bør drikkes umiddelbart. Lag derfor ikke mer juice enn nødvendig.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommerkålstuing

Sommerkålstuing

Antall porsjoner

4

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er mør helt  gjennom.
  2. Smelt smør i en kjele og tilsett melet.
  3. Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring.
  4. Smak til med muskat, salt og pepper.
  5. Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.
Tips:
Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 69 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her