Dagens rett

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Franske kokker vender seg sikkert i avsky for mangelen på raffinement, men denne superenkle smørsausen appellerer til våre innerste lengsler etter det som er fett, syrlig og krydret.
10 Februar 2023 - 00:04

Denne sausen stammer (selvsagt) fra USA, men ingen har gjort krav på opprinnelsen så langt. Mr Donahues - en nå nedlagt restaurant på nedre Manhattan bidro til å gjøre den kjent. Godt hjulpet av viral spredning gjennom nettsider og nå nylig TikTok.

Men selve navnet er det vanskelig å finne en forklaring på. Selv kaller jeg dagen-derpå-mat for cowboymat, mat som er proppet med fett, proteiner og karbohydrater. Den lever i hvert fall opp til den forventingen. 

Den er uansett inspirert av urtesmør også kalt hvitløkssmør, det klassiske følget til biff, avkjølt og skåret  i skiver før det legges oppå biffen som kommer rett fra stekepannen. Selv om slikt smør nå finnes ferdig i butikkhyllene og med alle mulige smakstilsetninger, er opprinnelsen den franske klassikeren Beurre Maître d’Hôtel - hovmestersmør. 

Cowboy-sausen derimot er i form av en lun dipsaus som på bifferestauranter i USA serveres i porsjonsskåler ved siden av biff og pommes frites.

Det som er bra er at den passer egentlig til det meste, ikke bare biffretter, men også kylling, dampet fisk, og grønnsaker. Den løfter egentlig en hver rett som ikke allerede er veldig krydret, men dominert av en eller noen få råvarer. 

Slik steker du entrecote perfekt

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. 
  2. Rør inn sitronsaft og finrevet sitronskall, deretter de andre ingrediensene.
  3. Pisk til jevn saus.
  4. Rør inn finhakkete urter.

Smak til med salt og pepper og evt mer chili.

Server lun eller avkjølt til biff, entrecote, kotelett, kylling eller til dampet fisk eller grønnsaker. Det meste faktisk.

Slik steker du entrecote

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her