Sikre deg polets tre aller beste hvitvinskjøp

Sikre deg polets tre aller beste hvitvinskjøp

Disse hvitvinene erstatter og overgår det meste blant hyllevarene i sine respektive prisklasser.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Künstler Hochheimer Hölle Riesling Kabinett Trocken 2013 (96750)  kommer til å skinne på nasjonaldagens festbord, i kapp med bunadsølv og annen stæsj.

Den er nemlig et aldri så lite kupp, for du får usedvanlig mye for pengene. Og en vin som tåler mye smak i maten. Den kan i stor grad erstatte en rødvin siden den har så god konsentrasjon og kraft.

Så kommer den fra en vinmark som alltid gjør jobben.

Derfor blir vinene fra denne vinmarken så intense

Den finnes i de mest velassorterte polutsalgene, så du behøver ikke tenke på å bestille. Det er sikkert mye annet å tenke på i dagene fram mot den store dagen. Men om du ikke har

tid å oppsøke andre butikker enn din faste, har vi en liten trøst i ermet.

Sørfranske Cuvée Christer Berens La Motte 2014 (15619)  viser seg fra sin aller beste side i nyankommet utgave. En fruktig, frisk og smaksrik vin til en veldig god pris. Blandingen av sauvignon blanc og chardonnay gir den særpreg samtidig som den er et veldig moderne uttrykk for denne delen av Frankrike.

Og må du ta til takke med de minst assorterte polhyllene i landet, såkalt kategori 1, er det faktisk ingen grunn til å fortvile. Heller tvert om. For her finner du en av de aller største skattene i polets basisliste, nemlig ultraklassiske Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2012 (80550) . Knapt noen vin på polet overgår denne når det kommer til valuta for pengene. Min absolutte favoritt når skalldyr og annen sjømat står på bordet. Og prisen holder seg nærmest uforståelig lav.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Künstler Hochheimer Hölle Riesling trocken Erste Lage 2019

Produsent:
Weingut Künstler
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheingau
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
9675001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018

Produsent:
Véronique Chéreau-Günther
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Muscadet
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
8055001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Cuvée Christer Berens La Motte 2017

Produsent:
Maurel Vedeau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Oc
Pris:
135,00 kr
Varenummer:
1561901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen