Dagens rett
Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Foto: (Godfisk.no)

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.
14 Januar 2025 - 01:00

Hvorfor sild og poteter både hver for seg og sammen, deler bunnplasseringen i det norske kostholdet er en gåte. For det er en kombinasjon som alle andre nordeuropeiske nasjoners kjøkken hyller. Det burde være en viktig nyttårsforsett, å spise mer sild og poteter. 

Se alle våre oppskrifter med sild

Sild med potet, eple og rødløk

Sild med potet, eple og rødløk

Fremgangsmåte

  1. Kok potet til al dente. La avkjøle litt før du deler dem i to eller fire, avhengig av størrelse.
  2. Hvis krydder- eller spekesilden er veldig salt eller krydret, kan du skylle den kort under kaldt rennende vann.
  3. Legg deretter filetene på et kjøkkenhåndklede/tørkepapir, la dem tørke litt og kutt dem opp i mindre biter.
  4. Skjær rødløken i tynne ringer, vask eplet og del det i fire ved hjelp av en kniv. Del hver av de fire bitene i tynne skiver på langs.
  5. Kutt opp sylteagurken i terninger.
  6. Rør rømmen og majonesen sammen i en bolle og smak til med fersk revet pepperrot og pepper.
  7. Legg opp som en salat på fire tallerkener eller på et stort fat. 
  8. Start med å legge potetene i bunnen, fordel deretter epler, løk, sylteagurk og sildebiter over potetene.
  9. Legg til slutt på rømmesausen, pynt med dill og riv over pepperrot.

Se ale de deilige silderetten du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her