Dagens rett
Slik lager du et herlig sildekoldtbord med enkle grep
Foto: (gbh007)

Slik lager du et herlig sildekoldtbord med enkle grep

Sild til påske og egentlig året rundt, kan bli din nye favoritt. Det er uhyre enkelt å få til når det finnes så gode råvarer i butikken.
04 April 2023 - 00:00

Tilbudet av spekesild og kryddersild er godt her til lands, så godt at det er utrolig at vi spiser så lite av det. Sild er dessuten noe av det mest bærekraftige av all norsk sjømat. Dessuten er speket sild en veldig holdbar råvare som bør finnes på et hvert feriekjøkken. Så her er det bare å trå til. 

Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild

Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild

Fremgangsmåte

Marinert sild med eple, løk og sylteagurk: 

  1. Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
  2. Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
  3. Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
  4. Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.

Sennepssild:

  1. Vann ut kryddersildfileter.
  2. Skjær dem i biter.
  3. Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill. 
  4. Bland sausen og sildebitene.
  5. Bland inn tynne ringer av løk.
  6. Kvern over godt med svart pepper. 

Sild med krydderurter: 

  1. Bruk ferdig sursild.
  2. La laken renne godt av.
  3. Legg sildebitene i en bolle. 
  4. Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.

Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her