Sjelden lekkerbisken

Sjelden lekkerbisken

Denne autentiske smaken av barolovinmarken Vigna Rionda er ikke bare ny på markedet, men også snart historie.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Tommaso Canale Vigna Rionda Barolo 2009 (94083) er ultratradisjonell . Det innebærer relativt lang uttrekkstid under gjæringen som finner sted i sementtanker og bare store velbrukte fat til modningen som tar omtrent tre år. Resultatet er en vin som ikke er spesielt drikkevennlig i sin ungdom, men som har et veldig godt lagringspotensial. Men med en aldeles fantastisk nebbiolokarakter, veldig gode syrer og flotte tanniner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den kommer fra Rionda-vinmarken i barolokommunen Serralunga. En vinmark som alltid har vært myteomspunnet og ettertraktet på grunn av sin evne til å gi barolo av en helt spesiell karakter og med en sjelden god evne til å modnes.
Det er i stor grad takket være det ekstra kalkholdige jordsmonnet som gir nebbiolodruer med ekstra dybde og raffinement. Canales druer endte opp hos topprodusenter som Mascarello og Bruno Giacosa. Inntil de bestemte seg for å tappe vinen under egen etikett. Og hvilken etikett - også den er ultratradisjonell.

Fra og med 2007-årgangen sendes den på markedet av Giovanno Rosso, men det er først fra 2011-årgangen at Rossos navn settes på etiketten. Derfor er akkurat denne Rionda-vinen er sjeldenhet som snart er historie. For da Tommaso Canale døde i fjor, var nevøen Davide Rosso (bildet t.h.) den nærmeste til å overta en andel (0,85 hektar) av denne ettertraktete parsellen på totalt 2,2 hektar som en gang hadde tilhørt Davides oldefar, og som denne ervervet i 1934.

Parsellen ble omplantet på 1950-tallet, og inneholder i dag derfor nesten 60 år gamle vinstokker. At Davide kommer til å lage minst like gode Riondaer i framtiden hersker det ingen tvil om, for hans viner er alltid veldig klassiske og uttrykksfulle .

At parseller i Rionda skifter hender, skjer bare i forbindelse med arveoppgjør og er alltid forbundet med stor interesse. De to andre delene av Canales parsell overtas av henholdsvis Guido Porro og Ettore Germano. Det betyr for øvrig også at Roagna mister sin kilde fra Rionda. Ved siden av Rosso, Porro og Germano, er Oddero og ikke minst Massolino betydelige eiere i denne vinmarken.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Barolo Vigna Rionda Ester Canale Rosso 2011

Produsent:
Giovanni Rosso
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
599,20 kr
Varenummer:
9408301
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen